1 kilo kıl biber
1 çay bardağı üzüm sirkesi
1 çay bardagı sıvı yağ (ben zeytinyağ kullamiyorum)
3 çay bardagı su
1 tatlı kaşıgı kayatuzu
2 adet kesme şeker
1 baş sarımsak veya daha fazla
Maydanoz
Yapılışı
.
Büyük bir tencereye suyu sirkeyi yağı tuzu şekeri koyup tuz ve seker iyice eriyene kadar kaynatın .
Bu arada biberleri yikayıp kurutun ve fazla minik olmadan dograyin .1 biberi ikiye kesin yeter.
En önemlisi biberleri cok iyi kurutun .
Biberleride katıp sarımsakları ekleyin ve biberler sararana kadar ara ara karıştırarak renklerinin degismesini bekleyin.
Iyice sararınca altını kapatıp süzgeç kepce ile bir tepsiye alın suyu tencerede sogumaya bırakin .
Biberler sıcakken maydanozlari ekleyip harmanlayin.
Kavanozlara koyun.Kalan su biraz sogusun kavanozlara bölüştürün .
Ağzini kapatıp kavanozları mutfakta tezgah üzerinde birakın sogusun . Daha sonra isterseniz hemen tuketin yada buzdolabina kaldirin .
. .
.
.
.
.
.. #turşu #yağlıbiberturşusu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder