REYHANLI KARABIBERLI LİMONATA .
FARKLI BİR REÇETE DENEMELISINİZ🤗
#şifalımutfak
10 tane limon
Yarım demet Reyhan
2 tane top karabiber
1.5 su bardagı toz şeker
1.5 veya 2 litreye yakın su (tadına bakarak) eklicez .
HAZIRLANIŞI .. Limonlar kabukları ile cok iyi bir şekilde varsa sebze fırçası ile yıkanır.
Ince ince dilimlenir derin bir tasa alınır.
Üzerine yarım demek Reyhanın yarısı eklenir .
2 adet top karabiberde icine ilave edilir ve üzerine toz şeker serpilir .En az 2 saat bekletilir .
Yoğurma işlemine başlamadan önce karabiberler cıkartılır.
Geri kalan Reyhan 1 su bardagi kaynar suda bekletilir ve limonlarin uzerine eklenir .
Şeker limonun icinde eriyip yok olana kadar limonlar yogurur gibi sıkılır .
Süzülür tekrar kalan limonlarin uzerine su ilave edip tekrar yogurup suzulur .
Bu işlem 2 litre su ile yapilir .
Ve buz gibi servis edilir.
Afiyet olsun .
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder