Tavuklu Keşkek yada Herise 😉
2 su bardağı aşurelik buğday
2 adet tavuk but
Tuz
Tereyağ
Kırmızı toz biber
Geceden suda beklettigimiz bugdayı süzüp tencereye alalım.
Uzerini 2 _3 parmak gecicek kadar su koyup pişirelim .
Bu arada tuzda ilave edelim .
Tavukları az su ile haşlayıp suyunu ceken bugdaya tavuk suyundan ekliyelim.
Pişen tavuklarıda minik minik dideleyip bugdaya katalım.
Bu işlemi Büyuk bir tencerede yapalim tahta kaşık ile iyice tencerenin duvarlarina vurarak keşkegimizi macun kıvamına getirelim .
Servis tabagina alalım.
Tereyag yakıp toz biber ilave edelim ve keşkeğin üzerine bolca dökelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder