Sağlık herşeyin başı diyoruz ya evet bu konuda çok haklıyız. Çölyak hastalıgını çoğu kişi bilmez .Bende 8 sene önce tanıştıgım ve şimdi dostum dedigim Füsun sayesinde tanıştım .Elimden geldigince onunda yiyebilecegi lezzetler peşindeyim.Bir kahve yanına bir lokmalık ikramlıklar bilseniz beni nasıl mutlu ediyor o yerken ....
Glutensiz unlar artık bir çok yerde var ama o hazır unların dışında evde yapılabilicek unlarda var .Bunlardan biri Kuru fasulyeden elde edilen tamamı katkısız tertemizzz fasulye unum oldu .resimlerde ayrıntılı gösterdim. Bu un ile bir çok lezzet deneyebiliriz.
ÖNCELİKLE UNU NASIL ELDE EDİCEZ.
Geceden ıslatıp sabah haşladıgımız kuru fasulyeleri süzelim .büyük bir tavaya alalım.kısık ateşte ara ara hem ezerek hemde karıştırarak kavuralım .iyice kurumasını bekliyelim .Ara ara karıştırmaya devam edelim .fasulyeleri rondoya alalım iyice cekelim ve sonra tekrar kavurmaya devam edelim .Rengi degişmeden kavurmaya dikkat edin. Tepsiye yada bir bezin üzerine alın orda 1 gün bırakın kurusun .Daha sonra eleyin ve unumuz hazır .
TATLIMIZIN MALZEMELERİ
3 YUMURTA
1 ÇAY BARDAGI ŞEKER
KÖPÜK OLANA KADAR CIRPALIM
2 VANİLYA
1 KABARTMA TOZU
3 ÇAY BARDAGI FASULYE UNU
1 ÇAY BARDAGI SIVI YAG
Kek harcı gibi olucak hamurumuz .ister büyük kalıpta isterseniz muffin kalıplarında pişirebilirsiniz .
Fırın 170 derece ısıtılmış olucak . 20 dakına yeterli gibi pişme süresi için .Ama kontrol edip öyle cıkartın.
NOT: Yerken beyaz un gibi degil .Daha sert ve dökülen bir dokusu var .
üzerine çikolata sosu döküp profetorol gibi servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder