Malzemeler:
Yarım kilo kurusoğan
2 kilo etli kırmızı biber
1 yemek kaşıgı domates salçası
1 çay bardağı sıvıyağ
tuz,1 kesme şeker,biraz karabiber.
YAPILIŞI:
Biberlerimiz ayıklanır, yıkanır dogranır.
Tencereye kuru soğanlar küp küp dogranır,sıvıyağ ile biraz kavrulur.Biberler ilave edilir.Suyunu salıp cekene kadar pişirilir ,salçası eklenir biraz daha pişmesi beklenir.Altı kapatılır.Blendırdan geçirilir ama çok fazla parçalatmadan .şeker ve baharatı eklenir biraz daha kaynatılır .Kavanozlara sıcakken konur ve ters kapatılır.
Not :Konserve yapmadanda günlük tüketebilirsiniz.
ÖNERİLER: Et ,tavuk,kahvaltı menülerinin yanında servis yapabilirsiniz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder