3 adet uzun milföy dilimi.
3 kırmızı elma
4 su bardagi su
6 yemek kaşigi toz şeker
Ceyrek limon suyu.
Toz şeker,tarçın,ince cekilmiş ceviz.
Yapılışı:Elmaları kabuklarini soymadan kullaniyoruz. Ortadan ikiye kestigimiz elmalari ince ince dilimleyip ,önceden kaynamasi icin hazirladigimiz bir tencerede suyun şekerin limonun icine koyuyoruz 10 dk yeterli yumuşaması için .
Daha sonra süzgece aliyoruz.
Sogumasi icin bekliyoruz.
Unladigimiz tezgahta boyuna ve birazda enine acalım.Biraz şeker ,tarçın ve ceviz serpelim elmalari biraz üst üste gelecek şekilde dizelim.Ve saralım .önceden ısıtılmış 200° fırında kızarana kadar pişirelim.Fırından ciktiginda biraz sogumasini bekliyelim ve bol pudra şekeri serpelim .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder