Hamuru için
1 kilo böreklik un (önce eleyin )
3.5 su bardagı veya biraz fazla ılık su .(azar azar ekleyin birden dökmeyin)
2 tatlı kaşıgı tuz
Güzelcene çok yumuşak hatta ele yapışan bir hamur yogurun .uzerini strec film ile sarın ve dinlenmeye bırakın .
Ne kadar dinlenirse o kadar iyi açılıcaktır.
Su mutlaka ılık olsun .
✔Sıcak olursa hamur kesilir.
Iç malzemesi :
400_ 500 gr kıyma
2 baş kuru soğan
Tuz karabiber
Kurusoganları robottan cekebilirsiniz veya cok minik minik doğraya bilirsiniz .Mutlaka avucunuzda suyunu sıkın kıymaya öyle katın.
Bakaratlari ekleyip yogurun beklesin .
Yufka arası yağ sosu için : 150 gr tereyağ, 1 cay bardagı sıvı yag .
Bir tavada cok kızdirmadan eritin sıvı yaginida icine koyun.Hamuru acarken kullanicaz .Sogudugu zamanda hafiften tekrardan ılıtıcaz .
Hamur açmak için bu işte kullandiginiz bir sofra bezi lazım .
Hamuru iki parcaya bölun .
Veya 4 de bölün masalarin ebatlari cok büyuk olmayinca zor aciliyor.
Hamuru biraz açtiktan sonra artik el ile yaglaya yaglaya cekiştirerek aciyoruz.
Yagsız acmayin yirtilir dikkat edin .
İstediginiz incelige gelince kıyma harcini koyun ve rulo yapin . 4 parmak genişlikte rulolardan kesip iki ucu altta birlestirin .
Yagladiginiz tepsiye dizin .Hamur bitene kadar ayni işlemi uygulayin. Kalan yagı uzerine sürün ve 200 derece kizgın firinda pişirin .
Ellerinize emeğinize sağlık görsel çok güzel olmuş
YanıtlaSil