ISPANAKLI BOŞNAK BÖREGI
6 su bardagı un
2 tatli kaşigi tuz
Ve hamur kıvam alana kadar ılık su
Yumuşak hafiften ele yapışan bir hamur hazırlıyalım.
Hamurumuzu 4 bezeye veya daha kücüķ olsun rahat açayim derseniz 6 bezeye ayırın .Üzerini örtüp 1 saat dinlendirin .
İç harç: 1 kilo ıspanak
2 baş kuru soğan
Tuz karabiber
Ispanakları yikayıp ayıklayıp ince ince kıyın.2 baş soganida ince ince küp küp kıyın .Tuzuda ilave edip hepsi cigden harmanlayin cok ezip yogurmayin sakın .
Hamur icin yağ : 3 yemek kaşıgı tereyağ
1 cay bardagi sıvı yağ.
Bezeleri önce merdane ile ortasini incelterek açın ve sonra yağlayarak elinizle açın .
Ispanaklari koyup sarın .
Yuvarlak tepsiye kol boregi gibi sarın .
Bosnanin bazı köylerinde ıspanaklı iç harci koyduktan sonra yogurtla yumurta cirpilir ic harcina konur.
Biz dışına sürücez .
200 derece kizgin firin .
Üzerine 1 yemek kaşıgı yogurt
1 yemek kaşıgı sıvi yag
1 yumurta sarisi iyice cirpıp elinizle sürün . .
.
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder