Yarım kilo pırasa ince ince kiyilır.
300 gr kiyma
1 baş soğan
Sıvı yağ
Tuz, karabiber.pul biber
Tum malzemeler kavrulur ve sogumasi için bekletilir. 📍Arasına 3 yemek kaşigi ve biraz tereyag eritin tavada
Hamuru
5 su bardagı un
1 tatli kaşigı tuz
1 tatlı kasigı sirke (kıtirlık için )
Su ölcusü vermicem hamurunuzu su ekleyerek azar azar yogurun gerektikce su ekleyin ele yapismayan bir hamur elde edin .
15 dk dinlendirin .
Ben 20 beze yaptim
10 altina
10 ust katina .
Bezeleri ufak ufak açıp , aralarina erittigimiz yagda sürun .
10 kat bezeyi ust uste yagladiktan sonra yagladiginiz tepsinin ebatina gore elinizle aça aça çekiştirin .
Arasina tüm harci dökün .Üzerine tekrar 10 kat yaglayip actiginiz hamuru koyup , alttaki hamuru yukari dogru kenarlardan üst kata şekil verin .
Istediginiz sekilde kesip (orjinali bu şekildir)
Kalan yagı uzerine bolca sürun .
Onceden ısıtılmış 175 derece firinda kizarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder