Mutancana malzemeler:500 gr kuzu kuşbaşı
10 adet arpacik soğan
10 adet kuru incir
10 adet kuru kayisi
10 adet sultan üzümü
1 su bardagi cig badem
1yemek kasigi bal
Arzuya baglı miktarda tarçın .
Yapılışı: Kuzu etleri suyunu salip cekene kadar pişirilir.suyunu cekince 2 yemek kaşihi tereyag ilave edilir tuz eklenir ,soganlar eklenir ve kavrulur.soganlar kavrulduktan sonra sicak suda bekletip kabuklari soyulmuş cig bademler eklenir. Bir iki kavrulur.Dogradigimiz incir kayisi ilave edilir .1 tatli kasigi tarcin eklenir .En az 1 saat suda beklettigimiz üzumler eklenir bir iki kavrulur. Alti kapatilir balı ilave edilir . Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder