Tarifimiz
3 yumurta
1.5 su bardagı toz şeker
250 gram eritilmiş tereyağ
160 gram bitter.
1 su bardagı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket kakao
1.5 su bardagı elenmiş un
1 su bardagı cekilmiş fındık
Öncelikle tereyag eritilir. benmai usulu erittigimiz bitter çikolata tereyagın içine ilave edilir bir kenara alınır.
YAPILIŞI
yumurta şeker köpük olana kadar cırpılır.tereyag ve bitter ilave edilir . süt ve diger malzemeler eklenir .unu mutlaka elemeniz gerekir .hatta un kabartma tozu vanilini eleyim ilave edin . un eklendikten sonra kek hamuru mikserle cok fazla cırpılmaz .
180 derece ısıtılmış fırında 35... 40 dakika kontrollu pişirilir. üzerine servis sırasında cikolata sos ve fındık serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder