12 Aralık 2016 Pazartesi

Rende Ayva Reçeli

Rende Ayva Receli reçetesi
Kabukları soyulmuş içleri temizlenmiş hali ile  net 1 kilo .
1 kilo ayva rendelenir.
1 kilo toz şeker
10 adet karanfil
Ayvanın çekirdekleri
1 çay bardagı su
1 yemek kaşıgı limon suyu
Yapılışı
Rendelenmiş ayvalar  tencereye alınır üstlerine toz şeker  serpilir bir gece bekletilir.
Sabah su salmış  haldeki ayvalar kaynatılmak için hazırdır.
Ayvanın çekirdekleri içlerine eklenir , su eklenir ve ocagın altı açilır.
30 dk kaynadıktan sonra altı kısılarak kaynatılır bu arada karanfiller eklenir .Reçel agzı açık bir şekilde ayvalar yumuşayıp reçel kıvamı alana kadar kaynatılır .
Limon suyu eklenir 5_ 10 dk sonra altı kapatılır.
Pişen reçeli soğuması için tencerede bırakın .
✔Bu ölçü koyu kıvamlı rende ayva reçeli içindir.
Marmelat halinde koyu kıvamlı daha sonra kurabiye vs kullanılmak amaçlı yapılmıştır.
Arzu ederseniz kahvaltı içi de  çok lezzetli bir ikramlıktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder