KEKLİ BAKLAVA
Kekli Baklava
Keki için:
3 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı cekilmiş ceviz
Yarım su bardagı antep fıstığı
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
1.5 su bardagı un
Baklavası için :
20 yaprak hazır baklava yufkası
150 gram eritilmiş tereyağ.
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti:
3.5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Çeyrek limon suyu .Kaynamaya başlayinca kısıp 20 dk kaynatin ve altını kapatın.
Yapılışı:
Dikdörtgen borcam tepsiye göre bu ölçüler.
Yağladiginiz tepsiye teker teker aralarina erittiginiz tereyag ile yağlayip 10 tanesini yerleştirin.
Arasina kek hamurunu muntazam yayın.(kek hamuru katı oldugu icin yayarken zorlanabilirsiniz).
Üzerine kalan 10 adet yufkayida yerleştirin ve bastirmadan dilimleyin.
Bu arada fırını 175 ° dereceye ayarlayın ılınsın.
Dilimlenmiş tatlimizin üzerine bir çay bardağı sıvı yağı gezdirin ve fırına sürün.
Alt üst kızarana kadar pişirin .Tahmini 1 saat sürüyor.
Tatlimız soğuha yakın olmalı şerbette cok kaynar degil ama sıcaga yakın olmalı.
Bir gün beklemeli daha lezzetli olur .
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder