10 Aralık 2015 Perşembe
Portakal soslu ıslak kek
Portakal soslu ıslak kek
4 yumurta
4 yemek kaşigi toz şeker
1 portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1.5 su bardagi un
Hepsi çırpılır yaglanmış kare borcama alınır.
160° ısıtılmış fırinda pişirilir.
Sos için :
3 Portakal suyu
4 yemek kaşigi toz şeker
Sadece şeker eriyene kadar aygazda ılıtın.
Altini kapatıp iyice karıştırın ve tel süzgecten süzüp soğumasini bekleyin.
Kekimiz pişip ılıyınca sosu dökün.
1 gece beklerse daha lezzetli olucaktır.Hindistan cevizi veya portakal kabuğu rendesiyle süsleyin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder