Malzemeler:
üstü için önce 3 şeftalinin kabuklarını soyup elma dilimi dograyıp yagsız tavada 2 kaşık toz şeker ile karamelize edelim .Ve bırakalım onlar sogusun .
Daha sonra 1 su bardagı file bademi
3 yemek kaşıgı toz şeker ile yine yagsız bir tavada karamelize edelim .Bırakalım oda sogusun bir kenarda .
KEK MALZEMELERİ
2 Yumurta
1 su bardagı toz şeker
1 şeftalinin püre hali
yarım çay bardagı sıvı yag
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
ve kek kıvamını alana kadar tahmini 400 gr Glutensiz un. (Normal un ilede yapabileceginiz bir tarif .
YAPILIŞI
ŞEFTALI VE BADEMİ DAHA ÖNCEDEN HAZIRLAYIP SOGUMASI İÇİN BIRAKTIK
Kek malzemeleri sırası ile yumurta şeker cırpılır, sıvı yag ilave edilir .şeftali püresi eklenir ,un vanilya kabartma tozu eklenir ve karıştırılır.
baton veya başka bir kalıba yaglı kagıt serilir . Kek harcı kalıba alınır.
üzerine bademin yarısı serpilir.daha sonra karamelize edilmiş şeftaliler dizilir .Sonra kalan bademler serpilir .Daha önceden Fırınımızı 160 dereceye getirip çok kızgın olmamak şartı ile ısınmasını saglayın .Ve kekimiz 45 veya 50 dakikada servis için hazır olucaktır . .
Not: Bu tarifte bana ait bir tariftir . Keki kalıptan cıkartmadan önce mutlaka iyice sogumasını bekleyin .
Hem Glutensiz hem Laktozsuz bir tarifdir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder