Arap kurabiye evlerimizde çok sık yapılan bir kurabiye çeşidi değildir .
Tarifinde haşlanmış yumurta yazınca uzak durur çogu :))
Ben severim arzuya göre portakal veya limon kabugu rendesi ile tadlandıra bilirsiniz.
Gelelim tarifimize
Malzemeler:Kurabiye hamuru için :
3 haşlanmış yumurtanın sarısı (ufalanır)
250 gram tereyag
oda ısısında
2 paket vanilya
2 yemek kaşıgı pudra şekeri
ve aldıgı kadar un yumuşak bir hamur olucak .
Üzeri için :
1 çay bardagı kakao
1 çay bardagı pudra şekeri karıştırılır geniş bir kaseye elenir . Kurabiyelerimiz hamur malzemelerinin hepsi yogurularak ceviz büyüklügünde şekillendirilir .180 derece ısıtılmış fırında hafif üstü kuruyunca cıkartılır .Pembeleşmesine izin vermeyin :) . eledigimiz kakao ve şeker karışımına bulayıp servis tabagına alın . Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder